Ik vind jou prachtig lieve onzekere dame

maandag 25 april 2016Lieve onzekere dame,

Je brief laat mij even stilvallen. Ook ik zie jou wel eens lopen in de stad of in de supermarkt. En dan denk ik: goh daar is ze weer die leuke meid! Jij straalt en bent zo heerlijk jezelf. Ik hoor je lachen in de verte en dan denk ik, wat is ze leuk.

Want wat jij niet weet is dat ik soms het gevoel heb dat ik mezelf niet kan zijn. Alsof mensen van mij verwachten dat ik er altijd leuk uitzie. Ook bij mij gaan er soms 6 outfits aan en lijkt niets goed genoeg te zijn. Die grote trui ligt stiekem ook in mijn kast. Die trek ik aan als niemand kijkt.

Als ik nieuwe mensen ontmoet kruip ik het liefste in mijn schulp. Die verwachtingsvolle blikken maken mij onzeker. Misschien ben ik niet wat men hoopte. Misschien ben ik wel heel stom.

Mensen zien enkel mijn succes. Maar wat ze niet zien zijn de tranen vooraf. Nee, het leven lacht mij niet altijd toe en ook ik moet obstakels overwinnen. Ik kan mij omringen met de leukste vrienden maar mij s ’avonds toch heel eenzaam voelen. En wanneer er mensen langskomen, moet alles wel perfect zijn want dat is wat men immers verwacht.

En dat is misschien nog wel het moeilijkste. De verwachting die men van je heeft. Want wat als ik niet aan die verwachtingen voldoe? Ben ik dan minder leuk? Bad hair days en puisten die lach ik gewoon weg, in de hoop dat niemand het ziet. Mensen zien mijn onzekerheden niet omdat ik ze simpelweg niet laat zien. Wat niet betekent dat ze er niet zijn.

Dus wanneer jij mij weer ziet lopen. Kijk me dan eens aan en weet dat ik net als jij diezelfde onzekerheden ken. Ook ik bewonder jou. Jouw kleding, haar, huid en stralende lach. Ik vind jou prachtig.    


Heel veel liefs,
van een niet zo zekere dame.  

Gerelateerde verhalen...

0 reacties

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Populaire Blogposts

Like us on Facebook

Flickr Images