About me


Mensen vooruit helpen is wat ik het liefst doe. Maar dan wel vanuit hun eigen kracht en kunnen. Het is dan ook niet gek dat mijn hart in de psychologie ligt. Als psycholoog, maar vooral vanuit mijzelf ben ik altijd benieuwd naar de persoon achter dat schildje. Ik wil iemand leren kennen en op die manier echt contact met iemand maken. Dat vind ik nou echt waardevol, want in ieder persoon zit iets moois. Iets waarvan ik wil leren.

Psychologie is op dit moment een hot item. De televisieprogramma’s over diverse psychische stoornissen vliegen je om de oren. Het is mooi dat hier aandacht aan besteed wordt, want nog steeds ligt er een groot stigma op psychische problematiek. Maar de programma’s zijn ook vaak een ver van je bed show. Laten we ‘Tourette On Tour’ als voorbeeld nemen. Het heeft veel inzicht gegeven en het helpt zeker om dit beter te kunnen begrijpen, maar in Nederland lijdt grofweg 0,089 % aan dit syndroom. Daarmee wil ik het niet kleiner maken. Maar er zijn zoveel andere dingen die ook de aandacht verdienen en die herkenbaar zijn voor velen van ons. Iets wat misschien niet direct gedefinieerd kan worden als een stoornis, maar waar we net zo hard op het stigma stuiten.

Dit heeft mij gemotiveerd deze blog op te zetten. Door alle dingen die ik om mij heen zie en mijn eigen ervaringen merk ik dat het juist helpt om er gewoon over te praten. Het geeft inzicht in de ander, maakt het stigma minder groot en bovenal geeft het veel herkenning. Want er is altijd wel iemand die zegt: "goh dat gevoel wat je omschrijft dat ken ik wel". En zo kunnen we elkaar samen verder helpen.

Dus deze blog gaat eigenlijk over alles. Over alles waar we tegenaan kunnen lopen, verteld vanuit mijn eigen ervaringen. Tips hoe je ermee om kan gaan, herkenning in elkaar, hoe ik de dingen zie en wellicht wel heel veel tips van anderen die zich herkennen in het verhaal.
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Populaire Blogposts

Like us on Facebook

Flickr Images